Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Driewerf hoera voor Maeike van der Schaaf, winnares van…..een heleboel!!

9 oktober 2018

Met een grote glimlach loopt Maeike van der Schaaf zondag in de namiddag door het clubhuis. Niet zozeer omdat ze net de eerste categorie van de TESO-maandbeker gewonnen heeft en ook niet omdat ze door deze prestatie jaarwinnaar is geworden van de best-of-five-maandbeker-zomerserie. Nee, de vreugde wordt vooral bepaald omdat Maike een lang gekoesterde wens in vervulling ziet gaan en zichzelf, na een mooie ronde in 80 slagen (netto 67 en omgerekend 41 stablefordpunten), per heden single handicapper (9.2) mag noemen. De Amsterdamse is door drukte weinig op de club, maar dat wil niet zeggen dat er niet wordt geoefend, want op golfclub Olympus, aan de rand van Amsterdam, staat ze regelmatig menig ‘mandje’ weg te slaan. Oefening baart kunst! De eerste negen holes zijn zondag uitmuntend (23 stablefordpunten), maar na het besef van ‘iets groots’ sluipen de zenuwen in haar doorgaans soepele swing en dan wordt het dus nog negen holes ploeteren. Gelukkig toch met een positief eindresultaat. Gefeliciteerd!!

In die hoogste categorie van de TESO-maandbeker wordt Antoine Kersten met 76 bruto tweede (netto 70 en 38 stableford) en ook hij verlaagt (opnieuw) zijn handicap. Floris-Jan Zwaag, volgt netjes met rondje 83 (netto 74, 35 stableford).

Zoals gezegd is Maeike winnares van de best-of-five-maandbekerserie in deze eerste categorie. Zij verschijnt in totaal vijf keer aan de start. Kevin van Zuilekom, titelverdediger van zowel de maandbeker als het jaarklassement 2017, speelt alle zeven maandbekers en mag daardoor zijn twee slechtste rondes ‘wegstrepen’. Dat helpt hem niet voldoende. Hij wordt tweede. Floris-Jan die ook zeven maandbekers aan de start verschijnt, wordt derde.

In de divisie daaronder doet Els de Ridder goede zaken. Zijn wint de TESO-maandbeker met 37 stablefordpunten, voor Hans de Beer (32) en Agnes van Rijkom (31) en daarmee ook het jaarklassement. Vijf van haar zes maandbekers loopt ze 31 of meer stablefordpunten. En als je dan zo constant speelt, verdien je te winnen. Chapeau!!

Marijke de Beer wordt tweede van ‘the best of five’ en Alain Hirschler (da’ ha’ ik nie’ ‘-dacht!) derde.

Bianca van Pel en Willem van Tatenhove eindigen in de derde categorie beide met 33 stablefordpunten, maar omdat Bianca de tweede negen beter loopt, heeft Willem het nakijken en wordt tweede. Tonny van Koppen legt met 28 punten beslag op de derde plaats. In deze zomerse maandbekerserie 2018 betekent het dat in de derde divisie Paul Witte, die zondag afwezig is, toch winnaar wordt van het overall klassement, voor Bianca van Pel en Peter op de Beek.

Overige verrichtingen:

Neary dames: Maeike van der Schaaf

Neary heren: Jos Bosma

Longest drive dames: Maeike van der Schaaf

Longest drive heren: Hans de Beer

 

De Krim
De Krim — Meer texels