Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Livique maandbeker september blijkt scherprechter

2 september 2018

Als het maandbeker-seizoen weer op haar einde begint te lopen neemt de spanning toe. Een van de laatste kansen. Voor de klassement-spelers om een slecht resultaat weg te poetsen, voor de nieuwe garde om te schitteren en voor de oude poep om in ieder geval nog een prijsje in 2018 binnen te slepen. Velen zakken door de mand, maar de winnaars doen het overtuigend.

De derde categorie

Willem van Tatenhove (30) is een vast waarde op dit podium. Rustig aan dan breekt het lijntje niet en scoren doe je op de green. Van Tatenhove begrijpt dat spelletje. Hans van Maldegem is deze wedstrijd ontheven van alle taken en dat doet hem goed. 31 punten en een mooie tweede plek.

Maar het is de Prins van het Gras die maximaal profiteert van zijn eigen noeste werk. Paul Witte stoomt lekker door, vandaag naar een vlekkeloze 36 puntjes en de dikke beker.

Categorie 2

Jan van Andel en Andreas Schraag ‘battelen’ onderling voor de tweede plaats. Van Andel brengt de ballen redelijk in de buurt van de green en goed kort werk repareert dan een boel. Schraag slaat juist al de lange ballen goed recht maar verzucht dat het precisiegedoe bij het putten blijft schuren. Maar toch, Schraag verslaat de voorzitter op een puntje. Van Andel plek 3, Schraag op 2. Alles valt in het niet want vandaag is de koningin opgestaan. De eerste 9 holes al 23 punten, de longest (ruim!), de neary (kort!), en op de 2de negen de boel bij elkaar houden. Agnes van Rijkom (36) veegt het hele soepie in categorie 2 aan de kant. Flightgenoten klagen een beetje dat van Rijkom zich zo contentieus op haar taak concentreerde dat het gezellige praatje even moest wijken. Daar zit wel wat jaloezie in waarschijnlijk. Als Agnes zich niet meer laat intimideren door de gedachte aan ‘de moeilijke 2de negen’ eindigt ze nog eens boven de 40.

Categorie 1

De omstandigheden zijn geweldig. De single handicappers en longhitters zitten bovendien ook nog bij elkaar in de flights. Deze combinatie daagt sommige mannen uit net teveel hooi op de vork te nemen. De boel vliegt dan ook alle kanten op. Het resulteert in eindeloze zoektochten, terugloop-acties, met de verkeerde bal slaan, een dsq, kortom, een rommeltje met veel wachten. Het is een kunst om dan nog het hoofd koel te houden. Jan Winnubst, netto 75, komt nog aardig in de buurt van zijn handicap. Plaats 3. Wil Homan stoort zich ook niet zo aan het tempo vandaag en in de flight met zijn Senioren 1 makker en de voorzitter een prima 72. De potentie waargemaakt.

Het grote applaus gaat vandaag naar Mike Bosma. Hij loopt een brutoronde 83, samen met Antoine Kersten de beste van de dag. Na aftrek resteert er netto 69, bravo! Nog een tiende van een punt en hij is er in pakweg een jaar in geslaagd om zichzelf naar een handicap onder de 10 te trainen. Bij deze onze dank voor het goede voorbeeld, we zijn weer wakker, alleen met gedisciplineerde inspanning verbetert het resultaat. We gaan aan de slag!

Longest en Neary

Dames, Agnes van Rijkom

Heren, beide geslagen door Tim de Haan, Tim had op zijn eerste hole, hole 10, de Neary en een birdie maar vervolgens op hole 11 een leermoment.

Birdies voor Mike Bosma, Floris-Jan Zwaag, Antoine Kersten, Kevin van Zuilekom (2), Herbert de Geer (2).

 

De Krim
De Krim — Meer texels