Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Regelvraag 25

1 juni 2014

Er wordt hard gewerkt aan verbetering en verfraaiing van de baan; daarbij krijgen ook de bunkers een onderhoudsbeurt en worden de wanden steiler en voorzien van een graslaagje.
Dit laatste kan wel eens tot lastige situaties en vragen aanleiding geven; want, wat als je bal ingebed in de wand blijft hangen?

In principe is de situatie niet zo lastig, dat wil zeggen wel om te spelen, maar niet regeltechnisch. De belangrijkste vraag is of het gras van de bunkerwand gemaaid is op fairway-hoogte of niet.

 

  • Is er wand gemaaid op fairway-hoogte, dan is er sprake van een ingebedde bal en mag je handelen volgens Regel 25-2. Na melding gemaakt te hebben van het feit dat je bal ingebed ligt, mag je de bal opnemen, schoonmaken en droppen, zo dicht mogelijk bij de plek, waar de bal lag, maar niet dichter bij de hole. ZONDER STRAFSLAG!
  • Is het gras evenwel langer, dan heb je een probleem. Je hebt nu te maken met een onspeelbare bal en je mag (Regel 28/9) de bal droppen, buiten de bunker. Dit kan zowel vanaf het dichtstbijzijnde punt waar de bal ingebed lag binnen twee stoklengtes, dus naar rechts of naar links, maar niet dichter bij de hole, of in een rechte lijn naar achteren (gezien vanaf de hole). NU HEB JE WEL EEN STRAFSLAG!
De Krim
De Krim — Meer texels