Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Sorry ……,

14 oktober 2018

In de film  the Holy Grail neemt John Cleese de Britse sorry-cultuur op de hak. Hij valt in de film per ongeluk het verkeerde kasteel binnen. “Sorry”, roept hij, al naar beneden wandelend. “But you just killed my brother!” “Sorry!”. Niemand kon beter excuses maken dan John Cleese, althans tot afgelopen zondag bij het clubkampioenschap Foursome op De Texelse. Ik zag een bal midden op de fairway landen en hoorde: “sorry!”. Een puttje van 3 meter eindigt op 30 cm van de hole: “sorry!”.  Wie niet beter zou weten, zou denken dat het spelletje ‘Sorry’ heette. Maar ja, niets is ook zo moeilijk als foursomen. Veel competitieteams nemen de gelegenheid te baat en schrijven en masse in. Heren 1 en 2, senioren 1 en 2, dames en heren, ze zijn er allemaal en het levert af en toe zelfs verrassende teams op. Het is druk en de spanning is ’s ochtends duidelijk voelbaar. De puttinggreen puilt uit, het weer is fantastisch. Menno Schuil slaat als eerste af onder toezicht van de hele meute. Een waterbal. Niemand ontkomt aan de druk. Iedereen heeft er last van.    

De omstandigheden kunnen echter niet beter, het is één van de warmste oktoberdagen ooit. Om 1500 uur is iedereen wel weer binnen en begint het wachten op de uitslag. De techniek laat de wedstrijdleiding echter in de steek, waardoor zij de kaarten opnieuw in moeten voeren. De tijd wordt gevuld met komische filmpjes-delen op de telefoon, geschreeuw over en weer en met voetbalgrappen. “Wat is de overeenkomst tussen Sinterklaas en Feijenoord?” “Nou, ze hebben allebei een rood-wit shirt aan en niemand gelooft er meer in”. Hoongelach en nog meer geschreeuw over en weer. “Zullen we nog maar een drankje doen?” De sfeer doet nog het meeste lijken op die van een voetbalkantine. Texel op zijn best, als je het mij vraagt.

Ondanks de uitgelaten sfeer proberen Marijke de Beer en Jos Bosma de uitslag zo goed en zo kwaad als het gaat serieus te presenteren. Het valt ze niet mee. Neemt niet weg dat de echte winnaars wel geprezen worden. De winnaars bij de heren zijn Mike Bosma en Hugo Groothuis met 81 en bij de dames Agens Rijkom en Els de Ridder met 89. Voor beide teams petje af. De meeste teams, ook die met de hele lage handicappers, spelen één of meerdere slechte holes, waardoor hun uitslag tegenvalt. Als je wilt winnen moet je steady spelen en dat deden deze winnaars, wat knap is in deze spelvorm, waarbij je om en om moet slaan.  De netto-winnaars, met verrekening van de handicap, zijn Andreas Schraag en Richard Quartel (75,5) bij de heren en bij de dames Gerdi Reijers en Elda Panotto (78,5). Ook hulde aan hen!

Het was weer een Super Sunday op Texel, ouderwets gezellig en lekker golfweer. Marijke en Jos bedankt voor de organisatie van deze laatste club kampioenschapswedstrijd van het jaar. We hebben genoten!  

De Krim
De Krim — Meer texels