Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

VIER OP EEN RIJ WORDT ……

17 september 2018

11 Teams verschijnen zondagochtend aan de start voor de jaarlijkse strijd om het Mixed Foursome Clubkampioenschap; 18 holes om en om slaan van tee tot het gaatje. Welke duo’s zijn kanshebber? Reijers/Kersten hebben al vier keer gewonnen en zijn zonder twijfel de voornaamste titelkandidaat, maar wat kunnen Lot van Schelt en Maurice Frantzen, voor het eerst samenspelend? Moeten we inzetten op Maeike van der Schaaf en de dit seizoen uitblinkende Mike Bosma, kunnen Bianca van Pel en Herbert de Geer daarentegen verrassen of zijn Agnes van Rijkom en Floris-Jan Zwaag bij machte uit te blinken?

De fairways, gesneden en ingezaaid, zijn inmiddels weer behoorlijk groen aan het worden, maar een polletje of kale ligging kan nog zomaar roet in het eten gooien. Bovendien gaat het zondag steeds harder waaien, harder dan de verwachte windkracht vier en hoewel het dus nog belangrijker is om te bepalen wie de even holes afslaat en wie de oneven, wordt dit vaak pas tijdens het ontbijt of op de tee ter plekke beslist. En aan samen oefenen schijnt niet te worden gedaan en daarmee speel je de titelverdedigers in de (golf)kaart.

Wat de netto score betreft, moeten Gerdi en Antoine de eer laten aan Bianca en Herbert, na handicapverrekening eerste worden met 71,5 slag, een slag beter dan Agnes en Floris-Jan en drie beter dan Gerdi en Antoine.

Bruto zijn Gerdi en Antoine echter ongenaakbaar. Met 81 slagen worden het illustere duo voor de vijfde keer winnaar van het Mixed Foursome Clubkampioenschap. Lot en Maurice worden samen met Agnes en Floris-Jan gedeeld tweede op 8 slagen achterstand.

Niet dat we het Reijers/Kersten niet gunnen, maar welk nieuw duo staat op om de vijfvoudige Mixed Foresome Clubkampioenen volgend jaar naar de kroon te steken?

De Krim
De Krim — Meer texels