Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Hugo Groothuis en Tonny van der Vis slaan slag op par 3

3 oktober 2018

Na een week uitstel vanwege slechte weersverwachtingen zijn zondag dan toch de Par 3 Clubkampioenschappen strokeplay gespeeld. 29 Deelnemers, 4 dames (vier dames?) en 25 heren, strijden over 36 holes voor de tweede keer in de clubhistorie om de hoogste eer op de par 3 baan.

Kanshebbers bij het kwartet vrouwen is Tonny van der Vis. Maeike van der Schaaf, de winnares van 2017 is afwezig. Bij de heren zijn single handicappers Hugo Groothuis, Antoine Kersten en titelverdediger Kevin van Zuilekom favoriet. Of kunnen outsiders Mike Bosma of Leo Saal soms voor een verrassing zorgen?

Nee, Jos Bosma wringt zich tussen de favorieten. Met 52 slagen, twee onder par, mede dankzij een hole-in-one op hole 7, staat Jos na de eerste ronde fier op de tweede plaats, drie meer dan de goed spelende Hugo Groothuis (49), maar vijf slagen minder dan Kevin van Zuilekom, Jan Winnubst, Antoine Kersten en Mike Bosma.

Bij het viertal dames doet Tonny van der Vis wat ze moet doen. Met een rondje 66 neemt ze duidelijk afstand van haar drie concurrenten. Sjaan Heijman volgt gedwee met een ronde 74, Tonny van Koppen heeft 80 slagen nodig en Loes Koole 88.

Na de lunch nogmaals twee rondjes par 3. Tonny van der Vis komt met 69 opnieuw als beste dame aan de meet en wordt met 135 slagen kampioene. Op de tweede plaats eindigt Sjaan Heijman met in totaal 145 en Tonny van Koppen wordt met 161 slagen derde.

Bij de heren speelt Jos opnieuw onder par (53) en ook Mike komt met dezelfde score binnen. Lex Koelmans doet het zelfs een slagje beter en wordt daardoor met in totaal 110 slagen netjes derde. Het goede spel van Jos wordt beloond met een tweede plaats (105). De winnaar bij mannen is teenager Hugo. Met twee soevereine rondes van 49, 10 onder par, wordt hij de nieuwe par 3 clubkampioen strokeplay 2018.

Na afloop trakteert Jos Bosma het hele gezelschap op champagne, de hoe-in-one moet immers gevierd worden.

Netto winnaars: Jos Bosma en Sjaan Heijman.

De neary's:

Heren: Mike Bosma, Hugo Groothuis (2 keer) en Jan Winnubst.

Dames: Tonny van der Vis, Tonny van Koppen en Loes Koole.

U kunt de totale uitslagen zien, open dan uw profiel en dan meerronde aantikken en dan clubkampioenschappen Par 3 openen.

 

De Krim
De Krim — Meer texels