Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Regelvraag 18

1 augustus 2013

Wil H. en Willem E. (iedere gelijkenis berust geheel op toeval) doen mee aan de herenmiddag en zitten in één flight. Zij marken voor elkaar, er staat een zacht windje en het zonnetje schijnt.

Op de derde hole slaan zij beide, met het briesje in de rug, een fraaie afslag, links van de boom op de heuvel en beide komen tussen de dennenboompjes achter de heuvel te liggen. Met een ietwat bezwaard gemoed wandelen ze naar de plek des onheil en zien tot hun grote opluchting twee ballen liggen, dus geen gezoek en geklungel tussen de boompjes. Maar…….. eerst nu blijkt dat ze allebei met een Nike-3 bal spelen en allebei hebben ze deze gemerkt met een grote blauwe W met een punt er achter! Hoe nu verder??

Zo zie je maar, je merkt je bal, maar verzuimt dit vóór aanvang van de wedstrijd te vertellen aan je medespeler, en dit heeft dan het volgende tot gevolg. Je kunt niet met zekerheid zeggen welke bal van wie is en er is dus sprake van een verloren bal.
Onder Regel 27 wordt dit besproken en Decision 27/10 zegt hierover dat er van uitgegaan dient te worden dat beide spelers één strafslag krijgen en het spel dient hervat te worden door terug te gaan naar de plek van waaraf de eerste keer op deze hole geslagen werd.

Je doet er nu wel goed aan je bal alsnog verschillend te merken!

De Krim
De Krim — Meer texels