Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Regelvraag 19

1 september 2013

Het is een genot om over de tweede negen te wandelen, het vele groen, de betrekkelijk smalle fairways en de akelige duintjes, die nog niet allemaal met helm begroeid zijn. Zoals altijd, maar zeker bij deze nieuwe negen, is het zaak vooral op de fairways te blijven.
Op de 18e wordt je verrast door een aantal palissaden, die de randen van een bunker mankeren; het is natuurlijk de bedoeling dat je of erover heen gaat, of de bunker rechts laat liggen.
Maar ….. wat als je in de bunker komt en je met je voorgenomen slag gehinderd wordt door de palissaden?

Het antwoord is te vinden onder Regel 24 : vaste obstakels R24-2b.

Je kunt de bal volgens de regels opnemen en droppen binnen de bunker, nadat je het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering in de bunker bepaald hebt. Deze wijze van handelen kost geen extra slag.
Je kunt de bal droppen buiten de bunker, maar dan kost het je één strafslag. Met dien verstande dat je een rechte lijn moet trekken tussen de hole en de plek waar de bal lag en de plek waar je de bal dropt. Dit mag zonder beperking van de afstand waarop de bal achter de bunker mag worden gedropt.
En tenslotte mag je natuurlijk ook terug naar de plek, waar je het laatste de bal geslagen hebt, maar met één strafslag, natuurlijk.

De Krim
De Krim — Meer texels