Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

VOGELTELDAG 11 MEI OP TEXELSE GOLFBAAN

7 mei 2018

STEUN DE HUISZWALUW, SPONSOR DE VOGELTELDAG EN MAAK KANS OP EEN MOOI SHIRT VAN DE TEXELSE GOLFBAAN!! DOE MEE!!

Op vrijdag 11 mei wordt er op de Texelse de jaarlijkse vogelteldag gehouden. Wij doen aan deze telling, die landelijk door NGF georganiseerd is, al sinds 2002 mee.
Onze golfbaan staat duidelijk aan de top met meeste vogelsoorten van alle golfbanen in Nederland. Meestal staan we op de eerste plaats, soms wordt De Texelse tweede of derde. U staat er niet zo bij stil, maar tijdens een rondje golf komen er al gauw zo’n zestig vogelsoorten voorbij.

Er mag maar op één dag geteld worden en alle soorten vogels die vanaf het terrein van de golfclub te zien of te horen zijn mogen meegeteld.

Voor het tellen hebben we de beste vogelaars van Texel uitgenodigd waaronder de jonge Koen Stork. Koen en zijn jeugdige ploeg halen dit jaar geld op voor de bedreigde huiszwaluw. Deze donaties worden gebruikt voor de aanleg van modderpoelen (nestbouw), creëren en behouden van nestgelegenheid en het geven van voorlichting. De vogeltellers doneren voor elke gespotte of gehoorde vogelsoort tien eurocent. Worden er meer dan tachtig vogelsoorten geteld, dan verdubbelen de tellers hun inleg.

Om ook de clubleden meer te betrekken bij de vogelteldag kunnen ook zij een bijdrage doneren. Wij stellen de leden in de gelegenheid om het juiste aantal vogelsoorten te raden die de telgroep op 11 mei bij elkaar krijgt. Wilt u raden, dan kost dat € 5,00 per keer. U mag dus ook meerdere keren raden. U kunt meedoen door per email aan ed.eelman@gmail.comhet totaal aantal volgels op te geven wat de telgroep weet te spotten Onder de juist geraden leden verloten wij een shirt wat aangeboden wordt door de Texelse golfbaan. U krijg individueel antwoord op uw email en het banknummer waarop u uw bijdrage kunt storten.
De telgroep is vanzelf uitgesloten van deelname.

DOE MEE EN HELP DE HUISZWALUW!!

Vriendelijke groeten en succes,

Ed Eelman – organisator vogelteldag op onze golfbaan.

De Krim
De Krim — Meer texels